Data: 2007-03-14 11:54:53
Temat: Re: Rosss...puda - a mnie jst żal
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Dziadek" <dziadunio_1@USUN_TOpoczta.onet.pl> wrote in message
news:et8olm.27k.1@news.Dziadek.priv.pl...
> Tomasz Lukowski wrote:
>
> ..............................................
> ..............................................
> smak chleba pieczonego na tataraku, grzyby kiszone w glinianych garach,
> kindziuk, prawdziwe soczewiaki, kartacze miod wysysany prosto z plastra i
> popijany
> pachnacym krowami mlekiem i czernine.
> ................................................
> ..................................................
> nostalgicznie
> > Tomek
>
>
>
> Sadysta :-D
> też pamiętam, i to masło które sam ubijałem w maselnicy i ten ciepły chleb
z
> chrupiącą skórką, nawet spanie na piecu (ale to już jak przez sen)
Witam!
Wczoraj upiekłem chleb w automacie, na drożdżach, mleku i maśle, z
dodatkiem kminku i majeranku, pychotka. Muszę kupić czarnuszki (nigela
nigela lub sativa) - chleb jeszcze lepszy...
A mam nową wirówkę do mleka produkcji białoruskiej i ma nakładaną
maselnicę - masło niczym nie różni się od tej z drewnianej (kierzanki - czy
inaczej zwana zależnie od okolic)... Tylko tutaj ludzie krowy przestali
trzymać...
|