Data: 2002-04-16 13:35:03
Temat: Re: Rosti - czyli placki ziemniaczane ze smardzami
Od: <n...@m...ch>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> > Tradycyjne rosti szwajcarskie robi sie z ziemniakow ugotowanych,
> przestudzonych
> > i startych na "grubym oczku":))))
>
> A czy reszta przepisu sie zgadza? mnie te smardze oslabiaja, niby skad je
> wziac, przeciez to grzyb chroniony...
> Kalinko, moze masz jakis przepis na rosti wykonalne przez przecietnego
> zjadacza pieczarek;-)
Ja w ogole nie wiem skad ten pomysl ze smardzami??:))))
Czy ktos moglby mnie oswiecic jak sie ten grzyb nazywa po lacinsku, zebym mogla
sie wypowiedziec czy to-to tutaj w ogole rosnie?:)
Co do rosti to jest ich nieskonczona ilosc odmian. Najbardziej popularne z
boczkiem (wiec nie dla ciebie Basiu) oraz z tartym serem.
Poszukam dokladniejszego przepisu, bo ja sama je robie rzadko (raczej kupuje
gotowe - Café sie klania - z torebki) i wklepie wieczorem.
pozdrawiam
Kalina
>
> pozdrawiam
> Basia
>
>
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|