Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.astercity.net!news.aster.pl!not
-for-mail
From: "Agata" <a...@g...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <6...@n...onet.pl>
Subject: Re: Ryba
Date: Tue, 10 May 2005 13:11:22 +0200
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Antivirus: avast! (VPS 0519-1, 2005-05-10), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Lines: 29
Message-ID: <42809341$0$27731$f69f905@mamut2.aster.pl>
NNTP-Posting-Date: 10 May 2005 10:56:01 GMT
NNTP-Posting-Host: 62.121.120.92
X-Trace: 1115722561 mamut2.aster.pl 27731 62.121.120.92:2945
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:239170
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Kasia" <k...@o...pl> napisał w wiadomości
news:6f74.000000c3.42809233@newsgate.onet.pl...
> Witam serdecznie, mam prośbę. Nie lubię ryb... Jakoś ten smak mi nie
pasuje,
> ale lekarz kazał jeść ryby. No i tu prośba do was, jaką rybę kupić no i
jak
> przyrządzić???
> Kasia
...jesli z mrozonych to poszukac pangi...(albo szalec dalej i szukac
soli...drozsza)
rozmrozic, posolic delikatnie i pieprzem bialym potraktowac, w mace
obtoczyc...nadmiar usunac i zrumienic z dwoch stron na mieszance masla i
oleju...wsadzic do nagrzanego piekarnika aby tam "doszla"...
rozmrozic szpinak...zblednowac z odrobina wody...wrzucic na rozpuszczone
maslo, posolic, popieprzyc...a na koniec dodac smietany...
nie mordowac ryby przyprawami...zaryzykowac poznanie jej wlasnego smaku
nie meczyc szpinaku czosnkiem...chyba ze inaczej nie wejdzie ;)
pange ewentualnie potraktowac cytryna ale to tak....
i sprawdzic jak pasuje smak wlasnie tej ryby...ktora "smaku ryby"
szczegolnego nie posiada ;)
agataw
|