Data: 2005-05-10 11:11:22
Temat: Re: Ryba
Od: "Agata" <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kasia" <k...@o...pl> napisał w wiadomości
news:6f74.000000c3.42809233@newsgate.onet.pl...
> Witam serdecznie, mam prośbę. Nie lubię ryb... Jakoś ten smak mi nie
pasuje,
> ale lekarz kazał jeść ryby. No i tu prośba do was, jaką rybę kupić no i
jak
> przyrządzić???
> Kasia
...jesli z mrozonych to poszukac pangi...(albo szalec dalej i szukac
soli...drozsza)
rozmrozic, posolic delikatnie i pieprzem bialym potraktowac, w mace
obtoczyc...nadmiar usunac i zrumienic z dwoch stron na mieszance masla i
oleju...wsadzic do nagrzanego piekarnika aby tam "doszla"...
rozmrozic szpinak...zblednowac z odrobina wody...wrzucic na rozpuszczone
maslo, posolic, popieprzyc...a na koniec dodac smietany...
nie mordowac ryby przyprawami...zaryzykowac poznanie jej wlasnego smaku
nie meczyc szpinaku czosnkiem...chyba ze inaczej nie wejdzie ;)
pange ewentualnie potraktowac cytryna ale to tak....
i sprawdzic jak pasuje smak wlasnie tej ryby...ktora "smaku ryby"
szczegolnego nie posiada ;)
agataw
|