Data: 2003-01-24 12:15:55
Temat: Re: Ryba po grecku!
Od: "Asia" <mail:sa@hoga.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ryba po grecku
40 dag fileta z ryby,
1 cebula,
lisc laurowy,
ziele angielskie,
pieprz,
sól,
40-50 dag warzyw,
6 lyzek oleju,
6 lyzeczek ketchupu,
2 lyzeczki maki,
sól,
cukier
Filety z ryby ugotowac na wywarze z warzyw. Oczyszczone warzywa rozdrobnic,
wlozyc na rozgrzany olej, dodac soli i smazyc ok. 5 min. Dodac wywar z ryby
(1 szklanka) i dusic warzywa do miekkosci. Nastepnie dodac sos zrobiony z
wody, maki, ketchupu, soli, cukru i soku z cytryny. Gotowac razem ok. 3 min.
Rybe ulozona w salaterce pokryc jarzynami i posypac zielenina.
|