Data: 2003-03-31 13:25:08
Temat: Re: Ryba - "po mojemu"
Od: "Qwax" <...@...Q>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Rybka maslana jest pyszna.
Pawda!!!!! i bez ości!!!!
> Ja ja przygotowywuje tak, ze rozmrazam rybke, nacieram ja lekko
sola,
> bialym pieprzem (malo) i kropie cytryna, siedzi tak ze dwie godziny,
Dodałem jeszcze chińską przyprawę pięć samków i estragon
i poszedłem z dziewczyną na dłuuuuuugi spacer.
> potem podduszam na maselku cebulke, podlewam bialym winem, jak
cebulka
> jest prawie miekka klade na nia rybe. Ryba potrzebuje jakies 10
minut
> zeby byc dobra.
dochodziła trochę dłużej (ryż mi się gotował i musiałem dłużej czekać
;-))) )
> Rybe wyciagnij, to co zostalo na patelni zaciagnij lyzka
> smietany. Zjedz z ryzem. Pycha!!!
> Do tego pasuje salatka z kapusty pekinskiej z delikatnym sosem
> jogurtowym z koperkiem.
>
Na takie ekstrawagancje już nie było czasu (dziewczyna mi zasypiała)
przybrałem ryż jedynie papryką (ułożona w serduszka) i pomidorami
Dziewczę aż się obudziło od zapachu i nie zasnęło dopóki nie wylizało
talerza ;-))))
(i nie popiło winkiem domowej roboty!!!)
Pozdrawiam
Qwax
|