Data: 2001-03-30 02:31:40
Temat: Re: Ryż basmati
Od: <r...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> loodzie :)
>
> Pomóżcie z tym ryżem. To naprawdę dobra rzecz,
> ale to, co ja z nim wyprawiam, to jest
> marnowanie surowca.
>
> --
> CUL
> pluton
>
>
1 i 1/4 szklanki wody
1 szklanka basmati
1 lyzeczka masla (opcjonalnie)
Koniecznie teflonowe naczynie ze szczelna pokrywka!
Wyplukac ryz na sicie po zimna biezaca woda po czym mokry odstawic
na 3 minuty.
Wsypac do wrzacej wody ryz i ew maslo.
Gotowac na ostrym ogniu przez 1 minute.
Zmniejszyc ogien na minimum!,przykryc garnek i gotowac jeszcze
prez 12 do 15 minut.
smacznego
Marek,glodny...
P.S.
Domyslam sie ze do tej pory wychodzil Ci fantastyczny klej do tapet.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|