Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ryż po meksykańsku Re: Ryż po meksykańsku

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Ryż po meksykańsku

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!mimuw.edu.pl!news.mimuw.edu.pl!newsfeed
.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Robert" <m...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ryż po meksykańsku
Date: Fri, 13 Jun 2003 08:24:26 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 56
Message-ID: <bcbqmk$mqs$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <001a01c3306d$675b21a0$8900a8c0@ap.siedlce.pl>
NNTP-Posting-Host: host14-106.crowley.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1055485460 23388 62.89.106.14 (13 Jun 2003 06:24:20
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 13 Jun 2003 06:24:20 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.3018.1300
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.3018.1300
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:159765
Ukryj nagłówki

> Składniki dla 4 osób:
>
> 4 pomidory
>
> 1 cebula
>
> 3 ząbki czosnku
>
> 1/2 szklanki ryżu
>
> 20 dag mięsa wołowego
>
> 1/2 czerwonej papryki
>
> 1 puszka czerwonej fasoli
>
> 1 puszka kukurydzy
>
> szczypiorek
>
> 3 łyżki oleju
>
> 1 szklanka wody
>
> sól, pieprz
>
>
>
> Przyrządzenie:
>
> 1. Pomidory sparzyć w niewielkim naczyniu z gorącą wodą. Obrać je ze
> skórki. Dodać obrane ząbki czosnku oraz cebulę. Starannie zmiksować
> wszystkie składniki tak, aby powstała z nich jednolita, gładka masa o
> zawiesistej konsystencji.
>
> 2. Ryż moczyć godzinę w zimnej wodzie, odcedzić i przesmażyć na oleju, aż
> zrobi się szklisty. Do ryżu dodać zmiksowane pomidory, cebulę i czosnek
> oraz szklankę wody. Dusić pod przykry ciem, aż do całkowitego wchłonięcia
> wody.
>
> 3. Mięso pokroić w cienkie paski, paprykę w kostkę, fasolę i kukurydzę
> odcedzić. Wszystkie składniki dodać do ryżu. Gotować 15 minut, doprawić
> solą i pieprzem, posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać na gorąco jako
> samodzielne danie.
>
>
>
> Rada:
>
> Do potrawy najlepiej użyć wołowiny z tylnych części zwierząt, ponieważ
> jest delikatna i ma mało ścięgien.
>
zrobiłem :) - mniam mniam - trylko zamiast wołowinki - SZYNACZEKA i szczypta
piprzy kajeńskiego (szyneczka gotowana z lamką wina ) polecam - przepis OK


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
16.06 Monika Zarczuk
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a