Data: 2011-02-18 14:51:26
Temat: Re: SE ZANABYŁEM...
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Panslavista" <p...@i...pl> wrote in message
news:4d5d1a4a$0$2442$65785112@news.neostrada.pl...
> Garnek z wkładem do gotowania pierogów, ryżu i makaronu. A oprócz tego
> można gotować w nim ziemniaki i inne warzywa do odcedzania, a także parzyć
> kiełbasy, gotować szynki, salcesony, pasztetówki i kaszanki.
>
> Taki 13 litrów:
> http://www.nokaut.pl/garnki/garnek-do-pierogow-ryzu-
makaronu-profi-line-13l-z-wkladem-i-pokrywka.html
>
> Zadowolonym, właśnie po usunięciu etykiet i śladów po nich, wymyty,
> wygotowywuję do gotowości.
Zainteresowanym - w tym garnku można gotować na parze - wkład dopasowany
jest do garnka stożkowo, więc uszczelnia się pod własnym ciężarem, zaś wody
na dnie garnka spokojnie na wysokość 10-12 cm można nalać, co przy średnicy
36 cm wystarczy na uparowanie sporej ilości produktu. Z dolaniem, w razie
potrzeby też nie będzie kłopotu, wystarczy wyjąć wkkład i uzupełnić do
poziomu niezbędnego wrzątkiem z innego naczynia.
W większych kuchniach przydatne będą następne garnki z tej serii 18 i 26
litrowy. Polecam.
|