Data: 2001-03-31 13:41:38
Temat: Re: Schabowy
Od: "Grażyna SZkudlińska" <m...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zrobilam schaboszczaki jeszcze inaczej. Podsmazylam (3szt) na oleju az sie
lekko zrumienily, zdjelam z petelni - woka i na tluszczyku po kkotletach
zeszklilam dwie spore cebulki, dodalam pieczarki (25dkg).Przez chwile dusilo
sie to pod przykryciem, Pezezten czas utarlam 3 nieduz ogorki konserwowe i
rozkawalkowany pomidor bez skorki. po 10 minutach dodalam lyzke musztardy i
po kubeczka smietany kwasnej. Na koniec sol i dosc sporo pieprzu. W drugim
pokoju jeszcze slychac zachwyty
Grazyna
A za przepis ponizszy dzieki, ja go znalam ale zamiast pieczarek dawalam
zawsze zgnieciony zabek czosnku.
G
Użytkownik "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl> napisał w wiadomości
news:9a4cel$gkg$1@news.tpi.pl...
> Użytkownik ewcia <m...@g...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:9a4be7$dhb$...@n...tpi.pl...
> > Czy sa jakies inne mozliwosci oprocz usmazenia?
> > mam troche warzyw i pieczarek, zolty serek, pomidorki...
> > Grazyna
> > Grazyna
> >
> zolty serek na grubych oczkach zetrzyj, pieczarki pokroj w plajsterki i
> podsmaz z cebulka posiekanom
> robij schaboszczaki
> naloz na brzeg ser i pieczarki
> zwin w roladke, tak zeby ser nie wystawau [coby sie nie przypalil podczas
> smazenia]
> panieruj w jajku i tartej bulce i smaz na rozgrzanym tluszczyku
> a z pomodorkow to jakom sauatke zrob:)
> smacznego:)
> --
> pozdry Monika
>
>
>
|