Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: 'madzik' <m...@g...niet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Seler - co by tu zrobić
Date: Fri, 25 Feb 2005 14:57:28 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 27
Message-ID: <cvnasi$pnh$1@inews.gazeta.pl>
References: <cvl775$4t$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: h221n1fls35o292.telia.com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1109339858 26353 217.210.84.221 (25 Feb 2005 13:57:38 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 25 Feb 2005 13:57:38 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <cvl775$4t$1@atlantis.news.tpi.pl>
X-Accept-Language: pl, en-us, en
X-User: magda.net
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041206
Thunderbird/1.0 Mnenhy/0.7.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:233166
Ukryj nagłówki
Marcin:
> Moze ktoś ma z grupowiczow jakies dobre, sprawdzone przepisy na potrawy z
> selera. Jakies sałatki.. a moze ktoś w panierce robił? Prosze o pomoc.
Przy okazji szukania fasolki znalazłam coś takiego (brzmi ciekawie...
może się sama skuszę, jak juz nie będę mogła patrzeć na fasolkę ;-) ):
"SELERY FASZEROWANE PIECZARKAMI
4 dość duże selery wyszorować pod bieżącą wodą, zalać wrzącą wodą z
dodatkiem kilku łyżek mleka, ugotować na pół miękko pod przykryciem.
Odcedzić, wystudzić, obrać, przekroić na pół i wydrążyć zostawiając dość
grube ścianki.
Pieczarki (ok. 25 dkg) oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć,
dodać 10 dkg pokrajanej w kostkę szynki, łyżkę posiekanej natki
pietruszki i łyżkę keczupu. Doprawić do smaku, napełnić selery, posypać
startym żółtym serem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym
tłuszczem. Zapiec ok. 10 minut.
Podawać jako dodatek do pieczeni wołowej lub jako samodzielne danie.
wg Henryka Dębskiego"
ze strony: http://www.kuchnia.com.pl/DiD/jarz.html
--
Pozdrawiam ciepło,
Magda
********************
http://42.pl/url/aQt
|