Data: 2001-11-15 09:38:38
Temat: Re: Ser kozi - Wysokie obcasy - długie!
Od: Szymon 'Zbooy' Madej <s...@r...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 14 Nov 2001 19:05:14 +0100, "Maja" <m...@p...onet.pl>
wrote:
> Polscy producenci też robią świetne kozie sery. Niestety, normy
>naszego sanepidu nie przewidują używania pleśni do sezonowania sera.
>Cieszyć się możemy jedynie świeżym kozim twarożkiem.
[ciach]
> Sałata z grzanką z zapiekanym kozim serem to klasyka ("Wysokie
>Obcasy" nr 37), musi to być serek sezonowany, nie twarożek (np.
>francuski Soignon lub polski Turek Cabri Bon).
MSPANC: czyżby Turek Cabri Bon powstawał poza "normami naszego
sanepidu"? :-)
zbooy
--
Szymon 'Zbooy' Madej
y...@c...edu.pl
http://www.cyfronet.krakow.pl/rowery/
ICQ: 4574531
|