Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.nask.pl!new
s.cyf-kr.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!newsga
te.pl
From: m...@p...onet.pl (Kot)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Serek Tofu i makaron rryzowy
Date: 15 Aug 2004 14:15:24 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 65
Message-ID: <4...@p...onet.pl>
References: <4...@p...onet.pl> <cfm2ar$14on$1@news.mm.pl>
<4...@p...onet.pl> <cfm514$2m79$1@news.mm.pl>
Reply-To: m...@p...onet.pl
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1092572124 22478 213.180.130.18 (15 Aug 2004 12:15:24
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 15 Aug 2004 12:15:24 GMT
X-Received: from [80.119.221.46] ([80.119.221.46]:13754 "EHLO [80.119.221.46]") by
ps8.test.onet.pl with ESMTP id <S1299761AbUHOMOo>; Sun, 15 Aug 2004
14:14:44 +0200
X-Received: from [80.119.221.46] ([80.119.221.46]:13754 "EHLO [80.119.221.46]") by
ps8.test.onet.pl with ESMTP id <S1299761AbUHOMOo>; Sun, 15 Aug 2004
14:14:44 +0200
X-Received: from [80.119.221.46] ([80.119.221.46]:13754 "EHLO [80.119.221.46]") by
ps8.test.onet.pl with ESMTP id <S1299761AbUHOMOo>; Sun, 15 Aug 2004
14:14:44 +0200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:211275
Ukryj nagłówki
ps wrote:
> Kot ja zauwazylem i ubawilo mnie to, ze potrzeba emotow ;) Przyznac
> jednak musisz ze owe sa konieczne w sieci.
No najwyrazniej w swiecie tak, bo Maja, ktorej tak namietnie bronilam,
straszliwie mnie teraz obraza ;) No coz, nie da sie ukryc, ze dogadzam
kiszkom w obustronnym dzialaniu, ale dzieki temu jestem raczej pelna,
niz pusta ;PP
> Bo cholera mnie bierze jak czytam/slysze "moja osoba". Nie czepiam sie,
> ja sie jedynie lekko uczepilem ). Sorry mam pier$%^& jak slysze
> "moja..." wybacz. Wiesz zawsze mi staje przed uszami tekst z "bar'u"
> (pisownia malo poprawna choc przemyslana) "mowisz do mojej osoby?" Co do
> zlosliwosci - wiesz jak jest - sam z tym walcze ;)
To w koncu chodzi o bar czy big brothera? Bo przyznaje, ze nie ogladalm
ani jednego, ani drugiego (telewizora ni mom). Poza tym wydaje misie, ze
nie uzylam tego zwrotu nieprawidlowo - mozesz przytoczyc zrodlo swojej
wiedzy?
> Poza tym zazwyczaj pisze
>
>>ontopic. Tym razem TEZ napisalam ontopic (podalam wlasciwy link), po
>>czym zostalam potraktowana w sposob lekko seksistowski i wyrazilam
>
> swoja
>
>>opinie na ten temat. Prosze wiec nie generalizowac.
>
>
> Napisalem "generalizujac" wiec upraszczajac.
Ano wlasnie, troche za bardzo upraszczajac. Poza tym doskonale rozumiem
co to znaczy generalizowac ;)
> Kot masz ten sam problem co ja - zlosliwe JESTESMA ;) i latwo naszej
> kuchni nie oddamy, ale PANI/ (niesmialo) TY, jak i ja, powinnismy dbac o
> to aby w kuchni cynamonem pachnialo a nie octem i zolcia (to o tych co
> woreczek jeszcze maja ;))
> Jak maz pozwoli , a i Ty pozwolisz, poczytamy razem netykiete ;)
Nie wiem czy mi maz pozwoli ;PP
> Kri Z (nie bede sie podpisywal pan K. ;) )
>
> Na zlosc daje cistko z jablkiem i duza porcja bitej smietany (o
> cynamonie nie zapomne).
> Pozdrawiam :)
Przebijam clafoutis z wisniami (kwasno, dobrze) i tarta migdalowa z
gruszkami. Ha, nie podskoczysz mi ;)))
A zeby bylo troche bardziej ontopic to dodam, ze te tarte zazwyczaj
robilam zaslupia (znaczy masa migdalowa z torebki), a tu przegladajac
jedna z moich licznych ksiazek kucharskich natknelam sie na przepis
domowy, NIE frangipane, ktorego nie lubie. Bardzo mnie to ucieszylo, bo
coraz ciezej dostac ten proszkowy, a to moja ulubiona tarta (oprocz
cytrynowej). Chce ktos przepis?
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|