Data: 2002-10-08 21:21:15
Temat: Re: Sklejone frytki
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Michał Kowalewski" <M...@a...waw.pl> napisał w
wiadomości news:3DA34C4C.DCB0FDF5@acn.waw.pl...
> Pocialem frytki maszynka i takie troche zbite w kupe wrzucilem do
> frytkownicy. Skleily sie w jeden taki jeden krag. Daly sie rozkleic, ale
> z trudem i polamaniem czesci.
> To wina ziemniakow, czy obrobki?
> Pozdrawiam,
> Michal.
>
obrobki i ziemniakow po trochu. Frytki pociac nalezy, wzrucic na sitko,
przeplukac letnia woda, potrzasajac kolkakrotnie, zostawic na godzine do
podeschniecia, ciepnac na goracy olej, smazyc az zaczna miec oznaki frytek,
ktore niedlugo sie zezloca, wtedy wyjac na kilka minut, potem dosmazyc na
zloto. Pycha! Niezawodne!
pozdr.wkn
|