Data: 2003-12-28 20:09:09
Temat: Re: Śledź w śmietanie
Od: "Grzesiek" <g...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Scyzor" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bsmnea$nlm$1@inews.gazeta.pl...
> Witam wszystkich bardzo serdecznie, wiem że jest juz po Świętach i
powinnam
> o to pytać troszkę wcześniej ale.... potrzebuję pilnie przepis na śledzie
w
> śmietanie, więc może ktoś z Was podzieli się ze mną sprawdzonym
pzrepisem:)
> Czekam na odpowiedź i pozdrawiam wszystkich - Kikka
Filety ze sledzia, np. matjasy.
Moczysz, zeby wyplukac nadmiar soli.
Kroisz i plasterki.
Posypujesz pokrojona w kostke lub w paseczki cebulka.
Nakladasz na wierzch smietane kwasna, najlepiej 18 % , bo 12 %-owa moze
poplynac. Posypujesz delikatnie pieprzem.
Jak jestes glodny/a to mozesz jesc od razu, chcociaz, bardzo dobrze im zrobi
wstawienie na jakis czas do lodowki, tak , zeby sie "przegryzly".
pozdrawiam
Grzesiek
|