Data: 2002-11-28 15:48:48
Temat: Re: Ślimaki
Od: "Darek" <d...@S...bart.nl>
Pokaż wszystkie nagłówki
nie, nie gituje ich, takie surowe do oleju, albo roztopione maslo czosnkowe
Pozdrawiam Darek
"Dariusz Motyl" <d...@z...com> wrote in message
news:1FA4475802629C40A3122DD30F4D5F68013F038A@news.z
chpolice.com...
> Ale czy są już obgotowane czy nie?
> Pytam tak szczegółowo dlatego że ja robię ślimaki od początku czyli od
> złapania ich na łące
>
> Jak już mam obgotowane w wywarze warzywno-winnym (czyli chyba w takiej
> formie jak ty masz)
> Szykuje sobie muszle w ilości ślimaków. przygotowuję Masło
> czosnkowo-pietruszkowe (miksując masło, pietruszkę i czosnek w proporcjach
> jaka tobie odpowiada) następnie nakładam trochę masła do muszli potem
> wkładam ślimaka a następnie uzupełniam masłem
> Potem wszystkie zapiekam w piekarniku. Podaję na liściu sałaty są pyszne
>
>
|