Data: 2003-10-29 17:21:43
Temat: Re: Slodkie mleko skondensowane w DE - gdzie?
Od: "Kael" <k...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ale jak już zaczołęm to skończe.
15 dkg pieczarek,20dkg wędzonego boczku,20 dkg żóltego sera,2 cebule ząbek
czosnku,majeranek oregano,sol,biały pieprz,magi.4 piersi z kurczaka,łyżeczka
przecieru pomidorowego.
A więc pieczarki,boczek oraz cebulke siekamy w drobną kosteczke , podsmażamy
na oleju,w trakcie tego dodajemy łyżke przecieru pomidorowego
majeranek,oregano,pieprz sol magi do smaku.Po wystudzeniu masy dodajemy
starty żólty ser najlepiej radamer oraz czosnek.Następnie nakładamy mase na
cztery mocno rozbite piersi z kurczaka-najlepiej aby przypominały wyglądem
okrąg.Zawijamy z każdej strony lekko spłaczając ręka lub szerokim nożem.Tak
przygotowane kotlety opruszamy podwujną panierką a nastepnie smażamy po dwa
razy z każdej strony(5 minut na jedną ).
Potrawe tą można podawać standardowo z zimniaczkami i sórowką z białej
kapusty.
Oczywiście jak do drobiu wypada polecam czerwone wino.
Smacznego
Pozdrawiam
Ezechiel Angelfall
|