« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-11-10 19:13:53
Temat: Smażone zakąski z ryb.Witam.
Potrzebuje zrobić smażone zakąski z:
-filet z pstraga
-dzwonki z łososia
Czy macie jakieś pomysły na szybkie przygotowanie tych ryb?
Mam jutro gości którzy bardzo lubia te ryby.
--
pax
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-11-10 22:09:58
Temat: Re: Smażone zakąski z ryb.
Le vendredi 10 novembre 2006 ŕ 20:13:53, dans <ej2j2d$k0g$1@atlantis.news.tpi.pl>
vous écriviez :
> Witam.
> Potrzebuje zrobić smażone zakąski z:
> -filet z pstraga
> -dzwonki z łososia
> Czy macie jakieś pomysły na szybkie przygotowanie tych ryb?
> Mam jutro gości którzy bardzo lubia te ryby.
Ceviche.
(tylko ze jednak nie smazone. Ale szybkie)
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-11-10 22:25:44
Temat: Re: Smażone zakąski z ryb.pax wrote:
> Witam.
>
> Potrzebuje zrobić smażone zakąski z:
> -filet z pstraga
> -dzwonki z łososia
>
> Czy macie jakieś pomysły na szybkie przygotowanie tych ryb?
> Mam jutro gości którzy bardzo lubia te ryby.
>
> --
> pax
>
>
Smazone zakaski? a co na glowne danie? jesli tylko zakaski, to moze male
szaszlyki? np. kawalki filetow z pstraga nadziac na krotkie patyczki
bambusowe, troche falujac, i ulozyc w naczyniu zaroodpornym. Polac
nastepujaca mieszanka:
1 lyzka sosu sojowego
1 lyzka sosu Hoisin
1 lyzeczka oleju sezamowego
1 lyzka octu
1 lyzeczka cukru
1 lyzka startego imbiru
Przewracac od czasu do czasu, po 20 minutach wstawic pod opiekacz,
przewrocic na druga strone, gdy sie brzegi zarumienia.
Podac ulozone na lisciach rzymskiej salaty. Mozna podac z sosem satay.
Dzwonka z lososia
Wyjac osci, pokroic w gruba kostke. Wlozyc do torebki plastykowej dodajac:
1 lyzka maki
1 lyzeczka papryki
1 lyzeczka pieprzu
1 lyzeczka soli
1 lyzeczka sproszkowanego rozmarynu (lub swiezego, posiekanego bardzo
drobno)
Potrzasac torebka, az kawalki ryby sa dokladnie pokryte mnieszanka.
Jesli sa miejscami mokre, mozna dodac troche maki.
Mala blache wysmarowac grubo oliwa z oliwek. Ulozyc na niej kawalki ryby
w pojedynczej warstwie. Piec w goracym piecu na gornej polce az brzegi
sie zezloca i ryba nie jest surowa w srodku.
Podac z kawalkami papryki, lub innego kolorowego warzywa, surowego lub
marynowanego albo z:
Japonska salatka z ogorka:
120 ml octu ryzowego (lub 60 ml octu winnego + 60 ml wody)
2 lyzki cukru
Umiescic obrane, wydrazone i pokrojone ogorki w malym naczyniu. W malym
garnku lub w mikrofalowce doprowadzic ocet i cukier do wrzenia. Zalac
ogorki goracym plynem, wymieszac i zostawic na 10 minut.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-11-11 07:06:36
Temat: Re: Smaoone zak?ski z ryb.In article <1...@c...supernews.com>,
Magdalena Bassett <i...@b...com> wrote:
> pax wrote:
>
> > Witam.
> >
> > Potrzebuje zrobiE smaoone zak?ski z:
> > -filet z pstraga
> > -dzwonki z >=ososia
> >
> > Czy macie jakie? pomys>=y na szybkie przygotowanie tych ryb?
> > Mam jutro go?ci ktUrzy bardzo lubia te ryby.
> >
> > --
> > pax
> >
> >
> Smazone zakaski? a co na glowne danie? jesli tylko zakaski, to moze male
> szaszlyki? np. kawalki filetow z pstraga nadziac na krotkie patyczki
> bambusowe, troche falujac, i ulozyc w naczyniu zaroodpornym. Polac
> nastepujaca mieszanka:
>
> 1 lyzka sosu sojowego
> 1 lyzka sosu Hoisin
> 1 lyzeczka oleju sezamowego
> 1 lyzka octu
> 1 lyzeczka cukru
> 1 lyzka startego imbiru
A czy koniecznie musi byç tu pstrag? Nie mo˝e byç papier-mache? ;-)
W?adys?aw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-11-11 09:18:22
Temat: Re: Smaoone zak?ski z ryb.Użytkownik Wladyslaw Los napisał:
> In article <1...@c...supernews.com>,
> Magdalena Bassett <i...@b...com> wrote:
>
>
>>pax wrote:
>>
>>
>>>Witam.
>>>
>>>Potrzebuje zrobiE smaoone zak?ski z:
>>>-filet z pstraga
>>>-dzwonki z >=ososia
>>>
>>>Czy macie jakie? pomys>=y na szybkie przygotowanie tych ryb?
>>>Mam jutro go?ci ktUrzy bardzo lubia te ryby.
>>>
>>>--
>>>pax
>>>
>>>
>>
>>Smazone zakaski? a co na glowne danie? jesli tylko zakaski, to moze male
>>szaszlyki? np. kawalki filetow z pstraga nadziac na krotkie patyczki
>>bambusowe, troche falujac, i ulozyc w naczyniu zaroodpornym. Polac
>>nastepujaca mieszanka:
>>
>>1 lyzka sosu sojowego
>>1 lyzka sosu Hoisin
>>1 lyzeczka oleju sezamowego
>>1 lyzka octu
>>1 lyzeczka cukru
>>1 lyzka startego imbiru
>
>
> A czy koniecznie musi byç tu pstrag? Nie mo˝e byç papier-mache? ;-)
>
> W?adys?aw
;P)) Się zgadzam - przecudowane.
--
rAzor
----------------------------------------------------
------------
Z lewicą się nie dyskutuje.
Do lewicy sie strzela w obronie własnej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-11-11 09:20:37
Temat: Re: Sma?one zak?ski z ryb.Użytkownik Magdalena Bassett napisał:
> pax wrote:
>
>> Witam.
>>
>> Potrzebuje zrobiś sma?one zak?ski z:
>> -filet z pstraga
>> -dzwonki z >=ososia
>>
>> Czy macie jakie? pomys>=y na szybkie przygotowanie tych ryb?
>> Mam jutro go?ci ktůrzy bardzo lubia te ryby.
>>
>> --
>> pax
>>
>>
> Smazone zakaski? a co na glowne danie? jesli tylko zakaski, to moze male
> szaszlyki? np. kawalki filetow z pstraga nadziac na krotkie patyczki
> bambusowe, troche falujac, i ulozyc w naczyniu zaroodpornym. Polac
> nastepujaca mieszanka:
>
> 1 lyzka sosu sojowego
> 1 lyzka sosu Hoisin
> 1 lyzeczka oleju sezamowego
> 1 lyzka octu
> 1 lyzeczka cukru
> 1 lyzka startego imbiru
> Przewracac od czasu do czasu, po 20 minutach wstawic pod opiekacz,
> przewrocic na druga strone, gdy sie brzegi zarumienia.
> Podac ulozone na lisciach rzymskiej salaty. Mozna podac z sosem satay.
Nic tak nie dodaje pstrągowi smaku i aromatu, jak sól i zwykłe,
prostackie masełko.
Sos sojowy... tfy.
--
rAzor
----------------------------------------------------
------------
Z lewicą się nie dyskutuje.
Do lewicy sie strzela w obronie własnej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-11-11 09:45:34
Temat: Re: Smaoone zak?ski z ryb.
Le samedi 11 novembre 2006 ŕ 10:18:22, dans <ej44ha$laj$3@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :
>>>1 lyzka sosu sojowego
>>>1 lyzka sosu Hoisin
>>>1 lyzeczka oleju sezamowego
>>>1 lyzka octu
>>>1 lyzeczka cukru
>>>1 lyzka startego imbiru
>>
>>
>> A czy koniecznie musi byç tu pstrag? Nie mo˝e byç papier-mache? ;-)
>>
>> W?adys?aw
> ;P)) Się zgadzam - przecudowane.
Nie przesadzajmy : to klasyczna mieszanka przypraw kuchni
poludnio-wschodniej Azji : powinno byc 5 podstawowych smakow
jednoczesnie, i jest.
No, chyba ze sie zalozy ze cala ta kuchnia przecudowuje...
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-11-11 09:52:50
Temat: Re: Smaoone zak?ski z ryb.In article <3652614929$20061111104534@ewcia.kloups>,
"Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote:
> Le samedi 11 novembre 2006 ŕ 10:18:22, dans <ej44ha$laj$3@inews.gazeta.pl>
> vous écriviez :
> >>>1 lyzka sosu sojowego
> >>>1 lyzka sosu Hoisin
> >>>1 lyzeczka oleju sezamowego
> >>>1 lyzka octu
> >>>1 lyzeczka cukru
> >>>1 lyzka startego imbiru
> >>
> >>
> >> A czy koniecznie musi by? tu pstrag? Nie mo?e by? papier-mache? ;-)
> >>
> >> W?adys?aw
>
> > ;P)) Się zgadzam - przecudowane.
>
>
> Nie przesadzajmy : to klasyczna mieszanka przypraw kuchni
> poludnio-wschodniej Azji : powinno byc 5 podstawowych smakow
> jednoczesnie, i jest.
A gdzie smak pstrąga?
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-11-11 12:44:23
Temat: Re: Smaoone zak?ski z ryb.
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-D8076C.08063611112006@news.gazeta.pl...
> In article <1...@c...supernews.com>,
> Magdalena Bassett <i...@b...com> wrote:
>>
> A czy koniecznie musi byç tu pstrag? Nie mo˝e byç papier-mache? ;-)
>
> W?adys?aw
ustaw sobie kodowanie bo krzaczki tworzysz,
prawdopodobnie masz ustawione UUEncode, popraw na MIME
Jędrek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-11-11 12:55:42
Temat: Re: Smaoone zak?ski z ryb.In article <ej4gj8$cnj$1@news.onet.pl>,
"Andrzej" <a...@p...onet.pl> wrote:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-D8076C.08063611112006@news.gazeta.pl...
> > In article <1...@c...supernews.com>,
> > Magdalena Bassett <i...@b...com> wrote:
> >>
> > A czy koniecznie musi by? tu pstrag? Nie mo?e by? papier-mache? ;-)
> >
> > W?adys?aw
>
> ustaw sobie kodowanie bo krzaczki tworzysz,
>
> prawdopodobnie masz ustawione UUEncode, popraw na MIME
>
> Jędrek
Mam MIME. A zajrzałeś do nagłówka mojego artykułu?
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |