Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: rAzor <r...@p...pokladzie.4rp>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sma?one zak?ski z ryb.
Date: Sat, 11 Nov 2006 10:20:37 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 41
Message-ID: <ej44lh$laj$4@inews.gazeta.pl>
References: <ej2j2d$k0g$1@atlantis.news.tpi.pl> <1...@c...supernews.com>
NNTP-Posting-Host: bdd35.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1163236849 21843 83.27.245.35 (11 Nov 2006 09:20:49 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 11 Nov 2006 09:20:49 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <1...@c...supernews.com>
X-Accept-Language: pl, en-us, en
X-User: telly123
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; PL; rv:1.7.12) Gecko/20050915
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:282839
Ukryj nagłówki
Użytkownik Magdalena Bassett napisał:
> pax wrote:
>
>> Witam.
>>
>> Potrzebuje zrobiś sma?one zak?ski z:
>> -filet z pstraga
>> -dzwonki z >=ososia
>>
>> Czy macie jakie? pomys>=y na szybkie przygotowanie tych ryb?
>> Mam jutro go?ci ktůrzy bardzo lubia te ryby.
>>
>> --
>> pax
>>
>>
> Smazone zakaski? a co na glowne danie? jesli tylko zakaski, to moze male
> szaszlyki? np. kawalki filetow z pstraga nadziac na krotkie patyczki
> bambusowe, troche falujac, i ulozyc w naczyniu zaroodpornym. Polac
> nastepujaca mieszanka:
>
> 1 lyzka sosu sojowego
> 1 lyzka sosu Hoisin
> 1 lyzeczka oleju sezamowego
> 1 lyzka octu
> 1 lyzeczka cukru
> 1 lyzka startego imbiru
> Przewracac od czasu do czasu, po 20 minutach wstawic pod opiekacz,
> przewrocic na druga strone, gdy sie brzegi zarumienia.
> Podac ulozone na lisciach rzymskiej salaty. Mozna podac z sosem satay.
Nic tak nie dodaje pstrągowi smaku i aromatu, jak sól i zwykłe,
prostackie masełko.
Sos sojowy... tfy.
--
rAzor
----------------------------------------------------
------------
Z lewicą się nie dyskutuje.
Do lewicy sie strzela w obronie własnej.
|