Data: 2006-11-11 09:20:37
Temat: Re: Sma?one zak?ski z ryb.
Od: rAzor <r...@p...pokladzie.4rp>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Magdalena Bassett napisał:
> pax wrote:
>
>> Witam.
>>
>> Potrzebuje zrobiś sma?one zak?ski z:
>> -filet z pstraga
>> -dzwonki z >=ososia
>>
>> Czy macie jakie? pomys>=y na szybkie przygotowanie tych ryb?
>> Mam jutro go?ci ktůrzy bardzo lubia te ryby.
>>
>> --
>> pax
>>
>>
> Smazone zakaski? a co na glowne danie? jesli tylko zakaski, to moze male
> szaszlyki? np. kawalki filetow z pstraga nadziac na krotkie patyczki
> bambusowe, troche falujac, i ulozyc w naczyniu zaroodpornym. Polac
> nastepujaca mieszanka:
>
> 1 lyzka sosu sojowego
> 1 lyzka sosu Hoisin
> 1 lyzeczka oleju sezamowego
> 1 lyzka octu
> 1 lyzeczka cukru
> 1 lyzka startego imbiru
> Przewracac od czasu do czasu, po 20 minutach wstawic pod opiekacz,
> przewrocic na druga strone, gdy sie brzegi zarumienia.
> Podac ulozone na lisciach rzymskiej salaty. Mozna podac z sosem satay.
Nic tak nie dodaje pstrągowi smaku i aromatu, jak sól i zwykłe,
prostackie masełko.
Sos sojowy... tfy.
--
rAzor
----------------------------------------------------
------------
Z lewicą się nie dyskutuje.
Do lewicy sie strzela w obronie własnej.
|