Data: 2003-09-30 06:08:23
Temat: Re: Smażenie ...
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Agnieszka " <b...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:bl9ski$hnm$1@inews.gazeta.pl...
> Magdalena Pomykalska <p...@p...onet.pl> napisał(a):
>
> >
> > Użytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisał w wiadomości
> > news:bl9g6g$qh2$2@SunSITE.icm.edu.pl...
> > > zasada jest taka, ze oliwy nie uzywa sie do smazenia na garacym ogniu,
> > > gdyz ma duzo nizsza niz olej temperature spalania
> > Czy to znaczy, że olej, czy oliwa musi się palić podczas smażenia? Coś
wam
> > się wikariak pomyliło z piecem c.o. na olej.
>
>
> Oj nie pomyliło nie pomyliło oliwa z oliwek (ta najlepsza) niestety do
> smażenia się nie nadaje, ew. krótkie obsmażanie.
... poniewaz ma nizsza temperature spalania niz olej i po przesmazeniu staje
sie szkodliwy, zdaje sie, ze nawet rakotworczy.
--
Pozdrawiam,
Ania
www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!
|