Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!news.one
t.pl!newsgate.onet.pl!newsgate.pl
From: w...@p...onet.pl (onet)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sniadanko
Message-ID: <001801c03cfe$86a824a0$d1df4cd5@adam>
Date: 23 Oct 00 14:35:42 GMT
References: <8spvjd$eg8$2@news.tpi.pl> <8t1ejg$23j$1@flis.man.torun.pl>
<03c001c03cf6$7ffa37e0$8e8d808b@astanczyk>
Sender: o...@n...pl
MIME-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Organization: email<>news gateway
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-Complaints-To: n...@n...pl
Lines: 86
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:35937
Ukryj nagłówki
Ale chociaz sie nie wyzywamy , jak gdzie indziej bywa, a jakie jest ogolne
zrozumienie, pozazdroscic.
Witeqq
----- Original Message -----
From: "Agnieszka Stańczyk" <a...@m...com.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Monday, October 23, 2000 3:38 PM
Subject: Re: Sniadanko
>
> ----- Original Message -----
> From: ostry <o...@e...com.pl>
> To: <p...@n...pl>
> Sent: Monday, October 23, 2000 3:32 PM
> Subject: Re: Sniadanko
>
>
> > Moje śniadanie przeważnie zaczyna się kawą ( już w pracy ) a potem obiad
> :)
> > Ale są oczywiście wakacji, święta, soboty i niedziele :
> >
> > Twarożek rozrobiony śmietaną na słono ( w tym krojone drobno : ogórek,
> > rzodkiewka, szczypiorek ). Wszystko delikatnie doprawiamy solą oraz
> > pieprzem.
> >
> > Można też na słodko - j.w. bez szczypiorku, zamiast soli odrobina cukru.
> > Można też na słodko z owocami - twarożek i śmietana jak w pierwszej
wersji
> > tylko nie pieprzymy i nie soli a dodajemy odrobinę cukru i krojone
drobno
> > owoce : brzoskwinie, jabłka, gruszki, winogrona, sparzone rodzynki,
> siekane
> > orzechy ( wg uznania ).
> >
> > Jeśli wyłączymy twarożek, bo się znudził to proponuję " świątecznie":
> kilka
> > plasterków wędliny, sera żółtego, pasztetu ( najlepiej własnej roboty )
> > układamy sobie na talerzu, polewamy to sosem majonezowo-chrzanowym, obok
> na
> > drugim talerzu kilka kawałków różnych serów pleśniowych. Do tego
> > uszczypywane świeże bułeczki z lekka smarowane masłem.
> >
> > Świątecznie dwa : Sałatka warzywna ( taka " wielkanocna" ) przygotowana
> > dzień wcześniej ( akurat będzie czas na przegryzienie :) - się sałatki
> > oczywiście )
> >
> > Wariacje jajeczne :
> >
> > Jajecznica tzw. po niemiecku - na masełku tylko z odrobiną soli ( bez
> > dolewanie mleka i innych takich - bleeeee ).
> > Jajecznica z boczkiem ( lub peperoni ) i cebulą - my favorite :)))
> > Jajecznica z pomidorami lub j.w. ale do jajek można wmieszać łyżkę lub
> dwie
> > ketchupu
> >
> > Poza tym - spaghetti carbonara - makaron z poprzedniego dnia ( tylko
> > zahartuj go po ugotowaniu bo się poskleja ), jajka i boczek.
> > Poza tym mogą to być wszelkiego rodzaju mięsa pieczone na zimno ( z dnia
> > poprzedniego ) podawane w wersji "świątecznie"
> >
> > Smacznego - pewnie macie teraz straszne łaknienie ?:)))
> >
> > ostry
> >
> > O rany, rany, czy to Wielkanoc się zbliża, co Wy tak o tych śniadankach
> ??!!
> > Czuję głębokie kompleksy, bowiem jestem wielkim śpiochem i bardzo nie
> lubię rano wstawać, w związku z czym w dni robocze wychodzę z domu bez
> śniadanka - na tempo i po machinalnym wykonaniu kilku banalnych
czynności -
> a w pracy... to są dopiero śniadanka - pierwsze i drugie - aż się dyrekcja
> wściekała, że my tylko siedzimy i jemy ...
> Ciekawa jestem, czy większość "spożywa" śniadanko w domu bladym świtem i
> jak wyglądają Wasze śniadanka w pracy ?
> Agni eS
>
> --
> Archiwum grupy dyskusyjnej pl.rec.kuchnia
> http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
--
Archiwum grupy dyskusyjnej pl.rec.kuchnia
http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|