Data: 2006-02-20 11:18:52
Temat: Re: Soja w potrawce ;-)
Od: notujaca <n...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
in article dt7bmo$kn5$...@i...gazeta.pl, Ula at u...@g...pl
wrote on 18/02/2006 15:41:
> notujaca <n...@g...pl> napisał(a):
>
>> Muszę się podzielić naszym wczorajszym arcydziełem kulinarnym. Wyrafinowane
>> toto specjalnie nie było, ale smakowo - arcydzieło :-))
>
> A ja bardzo lubię soję pod różnymi postaciami :) oczywiście bez mięsa. I
> spróbuję skorzystać z Twojego przepisu :)
Ufff już myślałam że jestem zupełnie osamotniona! Polecam Ci więc tę potrawę
gorąco, tylko koniecznie z tą krajanką sojową, producent o ile się nie mylę
to Polgrunt - IMO to najlepszy sojowy "surowiec" dostępny na rynku. Do
innych sosów uwielbiam ją krótko podgotowaną (3 minuty) w rosołku, a potem
smażoną na małym ogniu aż na chrupiący wiórek. Tylko niestety nie wszędzie
można kupić tę krajankę - wszędzie jest Polgrunt, ale kostka albo takie
drobne zupełnie kawałeczki.
--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości
|