Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.gamma.ru!Gamma.RU!newsfeed1.cidera.com!Cidera!ngpeer
.news.aol.com!audrey-m1.news.aol.com!not-for-mail
Lines: 17
X-Admin: n...@a...com
From: l...@a...com (Lilibell555)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: 08 Nov 2002 17:22:15 GMT
References: <aqgpca$eg2$1@opat.biskupin.wroc.pl>
Organization: AOL http://www.aol.com
Subject: Re: Sos Tysiąca Wysp (P) i pytanie
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Message-ID: <2...@m...aol.com>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:133742
Ukryj nagłówki
> no właśnie z czym można
>go podawać?
Sos Tysiaca Wysp mozesz podac najprosciej jak mozna(i do tego on sluzy
glownie)czyli polac zielona salate poszarpana z pomidorami,ogorkami,czerwona
cebula,papryka itd.
Moja znajoma daje go do hamburgerow tzn.bulka,hamburger,salata,pomidor,cebula i
na to ten sos czyli praktycznie znowu salata tyle,ze w bulce.Cos a la BigMac
tyle,ze swieze i pyszne.
>2 łyżki majonezu mieszamy z 2 łyżkami naturalnego jogurtu oraz 2-3 łyżkami
>sosu chili. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie dodajemy
>pokrojone w kosteczkę dwie połówki papryki (czerwonej i zielonej).
Ja to dodalabym usieczone drobniutenko(he he) cebule i ogorka
konserwowego.Takze troche ketchupu,soku z cytryny.Ewentualnie kapke
Worchestershire.Ooo i jajko siekane sie fajnie komponuje z tym.
Pozdr.Dot
|