Data: 2001-03-03 17:07:40
Temat: Re: Sos Workestershire
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Patrycja Kazala" <k...@m...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:3AA11521.F82239C9@mikrus.pw.edu.pl...
|
| hej, nie kazdy sos Worcestershire jest przeciez z rybami. ja widzialam bez
| - calkowicie weganski.
| chyba ze nie byl "oryginalny".
Przecież Władysław już pisał, że jest jeden i tylko jeden produkowany przez
Lea & Perrins. Kiedy go pierwszy raz sprowadzono z Indii do Anglii, okazało
się, że smakuje paskudnie i odstawiono. Po jakimś czasie leżakowania smakował
już wspaniale - i tak się robi do dziś.
| > A to zapewne tlumaczy sklad tej recepty
|
| zdecydowanie :)
No pewnie, bo niby jak ma być wegański czy wegetariański sos, którego bazą są
anchovis (po polsku sardele).
--
Konrad J. Brywczyński should it be implausible
b...@w...pdi.net that a man can supervise
www.kjb.w.pl the construction of light
|