Data: 2004-07-14 15:05:43
Temat: Re: Sos bosski
Od: "Asienka P" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości news:cd3h0f$888$1@inews.gazeta.pl...
> W przepisie Sowy na słoneczne placki ziemniaczane pojawia się wzmianka o
tym
> sosie.
> Google milczy.
> Można prosić o przepis?
>
Tam było 4 "s" :-)
BOSSSKI SOS DO GOŁĄBKÓW warzyw, kasz, mięsa, czegokolwiek
- 2 szklanki wrzącego bulionu warzywnego (może być z kostki)
- puszka przecieru pomidorowego
- duży bardzo ząbek czosnku
- łyżeczka czubata curry
- 1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego (sami sprawdzcie ile będzie wam
odpowiadać - my lubimy ostro)
- 2 łużki pesto czerwonego
- łyżka czubata mąki do zagęszczenia.
- sos sojowy ciemny do smaku
Wszystko po kolei dodawać do wrzącego bulionu DOKŁADNIE MIESZAJĄC.
Jest mocny, aromatyczny, egzotyczny w smaku i naprawdę bossski!
Wyżarłam go chyba z połowę prosto z garnka :)
Sowa
Asieńka P.
|