Data: 2006-07-20 07:46:42
Temat: Re: Sos brazylijski/argentynski (???)
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Wojciech Wierba" <W...@i...edu.pl> wrote in message
news:e9n8ad$nk7$1@srv.cyf-kr.edu.pl...
> Witam,
> Slyszalem niedawno, prawdopodobnie w 3PR lub RMF
> przepis na sos, ktory kojarzy mi sie z Ameryką Poludniowa.
> Niestety, uslyszalem tylko kawalek audycji, moze ktos zna
> przepis (proporcje) na taki sos.
> Skladniki:
> 1. Torebka ziol prowansalskich - 1 szt. (a moze 2) ile gramow?
> 2. Torebka oregano - 2 szt. (a moze 1)
> 3. Czosnek (granulowany? - watpie) swiezy - ile ??
> 4. Szklanka oliwy z oliwek
> 5. Szklnka octu balsamicznego
> 6. Byc moze cos jeszcze ?
>
> Ziola zalewalo sie szklanka (cieplej/goracej?) wody,
> a gdy napecznialy dodawalo sie czosnek (i moze cos jeszcze),
> oliwe i ocet balsamiczny.
>
> Podobno ten sos (?) podawany jest praktycznie zawsze do
> posilku w Argentynie?, Brazyli?
>
> Dzieki za pomoc.
> Pozdrawiam
> Wojtek
http://www.patagonia-argentina.com/i/content/cocina/
index.htm
http://www.cocinadelmundo.com/paises/argentina/sal/7
113.html
http://www.lavidaencasa.com/RECETARIO/Recetas/salsac
himichurri3.htm
http://www.geocities.com/napavalley/6685/r-sach.htm
http://www.karlosnet.com/General/receta.php?c=43
http://re-zetas.com/receta.asp?clave=05LMTQNNR
|