Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "M.W." <tangaroa@Nospam_poczta.onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sos czosnkowy do miesa - jak?
Date: Tue, 3 Jun 2003 09:56:40 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 31
Sender: t...@p...onet.pl@gate.uhc.lublin.pl
Message-ID: <bbhk82$4lt$1@news.onet.pl>
References: <bbggqt$cld$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: gate.uhc.lublin.pl
X-Trace: news.onet.pl 1054626882 4797 212.182.110.2 (3 Jun 2003 07:54:42 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 3 Jun 2003 07:54:42 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:158697
Ukryj nagłówki
Użytkownik "DC" <d...@p...fm> napisał w wiadomości
news:bbggqt$cld$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam,
>
> nie bede ukrywal ze jestem nowy na tej grupie wiec witam wszystkich i od
> razu pytam. Ostatnio mialem przyjemnosc zjesc danie z knajpki najogolniej
> rzecz ujmujac sluszny kawal pieczonego miesiwa okraszony pysznym sosem
> czosnkowym.
> Sosik mi bardzo posmakowal i chcialbym cos takiego wyprodukowac ale nie za
> bardzo wiem jak. Moze ktos z grupowiczow zna przepis na sos czosnkowy
> nadajacy sie do pieczonego miesa (ten ktory spozywalem byl w kolorze
> zblizonym do zoltego, konsystencji przypominajacej smietane ale na pewno
nie
> byla to smietana z czosnkiem czy jakis jogurt naturalny - to mialo tylko
> zblizona konsystencje). Byc moze ktos bedzie znal przepis i zechce sie
> podzielic - mam nadzieje ze nie otrzymam porady takiej jak w poscie "jak
> zrobic panierke...", ktorej udzielil niejaki walkie! (nie zebym sie od
razu
> czepial) :). Pozdrawiam!
> D.C.
>
Najprostszy...
to kubek kefiru i czosnek suszony...intensywnośc zalezy od ilości...
ciekawy efekt jest po dodaniu sera typu parmezan do sosu...
ilości nie podaje bo to sa wzgledne ilości..
Marek
|