Data: 2003-06-03 07:56:40
Temat: Re: Sos czosnkowy do miesa - jak?
Od: "M.W." <tangaroa@Nospam_poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "DC" <d...@p...fm> napisał w wiadomości
news:bbggqt$cld$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam,
>
> nie bede ukrywal ze jestem nowy na tej grupie wiec witam wszystkich i od
> razu pytam. Ostatnio mialem przyjemnosc zjesc danie z knajpki najogolniej
> rzecz ujmujac sluszny kawal pieczonego miesiwa okraszony pysznym sosem
> czosnkowym.
> Sosik mi bardzo posmakowal i chcialbym cos takiego wyprodukowac ale nie za
> bardzo wiem jak. Moze ktos z grupowiczow zna przepis na sos czosnkowy
> nadajacy sie do pieczonego miesa (ten ktory spozywalem byl w kolorze
> zblizonym do zoltego, konsystencji przypominajacej smietane ale na pewno
nie
> byla to smietana z czosnkiem czy jakis jogurt naturalny - to mialo tylko
> zblizona konsystencje). Byc moze ktos bedzie znal przepis i zechce sie
> podzielic - mam nadzieje ze nie otrzymam porady takiej jak w poscie "jak
> zrobic panierke...", ktorej udzielil niejaki walkie! (nie zebym sie od
razu
> czepial) :). Pozdrawiam!
> D.C.
>
Najprostszy...
to kubek kefiru i czosnek suszony...intensywnośc zalezy od ilości...
ciekawy efekt jest po dodaniu sera typu parmezan do sosu...
ilości nie podaje bo to sa wzgledne ilości..
Marek
|