Data: 2001-06-20 07:22:07
Temat: Re: Sos czosnkowy z dygresją
Od: "Dorunia" <d...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jestem niewymownie dzwięczna za przepis
Użytkownik "AgataW" <a...@g...com.pl> napisał w wiadomości
news:9gnruv$86m$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Dorunia <d...@w...pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:9gnp0m$nh1$...@n...tpi.pl...
> > Pewnie wszyscy to potrafią zrobić, ale niestety nie ja.
> Jak się robi sos
> > czosnkowo - jogurtowy taki do gyrosu. No i jak by jeszcze
> ktoś podrzucił mi
> > ciekawy przepis na pikantny sos pomidorowy do pizzy.
> Niestety z sosami
> > jestem w tyle i nie bardzo potrafię je robić.
> > Pozdrawiam Dorunia
>
>
> Ja niestety z proporcjami nie pomogę ale jedynie służe
> pomocą ze składnikami i dygresją
> Na głuchej suwalszczyźnie bezrobotne małzeństwo zaprosiło
> nas i swoich znajomych na grilla.
> Ile ci państwo pracy i serca włożyli w przygotowanie?!
> -szaszłyki z konserwowana papryką, boczkiem i cebulką
> -śliwki owijane boczkiem i faszerowane Całym ząbkiem czosnku
> ( aż było trudno zgadnąć co to jest- zachowywało się jak
> migdał )świetne
> - konserwowany kalafior, ulęgałki i patison
> -owa spirytusowa nalewka i inne kurczakowe cuda
> Do tego przygotowano ów sos.
> gęsta śmietana, z porcją majonezu, furą czosnku i uczciwą
> porcją majeranku, doprawione pieprzem i solą. ( dziewczyny
> wiem że to dla pośladków zabójcze)
> z proporcjami jest raczej ciężko bo to zależy od oka.
> Ja lubię przygotować ow sos ( niestety) z gęstej śmietany,
> ziół prowansalskich ( bazylia w szczególności), czosnku w
> mega dawce, kropli cytryn, pieprzu i soli. Staram się
> przygotować go wcześniej. A majeranek ma w sobie tutaj dużo
> uroku.nie daję majonezu a jogurtem ewentualnie rozwadniam.
> Turcy lubią dodać świeżą miętę ( ale to ze względu na barani
> i jagnięci charakter mięsa )
> AgataW.
>
|