Data: 2000-04-10 12:19:05
Temat: Re: Sos slodko-kwasny
Od: Antoni Goldstein <a...@z...mimuw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Slavek <s...@u...net> wstukal(a) pracowicie:
>> Z watróbek na ciepło? Hmmm... z sałatkopodobnych z wątróbek znam jeno
>> pasztet po żydowsku...
> No to zapodawaj ten przepis.
Więc to było tak: pasztet po żydowsku, a konkretniej tzw. żydowski kawior,
robi się tak: usmażoną wątróbkę sieka się drobno, soli, miesza z gotowanym
jajkiem (tyż posiekanym), doprawia (gałka muszkatołowa) i już. Całkiem
całkiem do kanapek.
Antek Goldstein
--
___/___ : I Nawet najpiękniejszy film w końcu się kiedyś I
< 102 >======= I urywa. I
/o----d-----b---o\ : I I
\8oooooooooooo8/ : I_______________________________________________(/me
)_I
|