Data: 2005-11-01 07:14:40
Temat: Re: Sos waniliowy - custard
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 1 Nov 2005 00:36:25 +0100, "Nixe" <n...@f...peel>
wrote:
>W wiadomosci <news:11mcu5eb4jmkuae@corp.supernews.com>
>Magdalena Bassett <m...@o...net> pisze:
>
>> Z zoltek i cukru zrobic kogiel mogel, dodac make kartoflana, dokladnie
>> wymieszac, dodac polowe smietanki, dokladnie wymieszac.
>> W malym garnku zagotowac mleko i reszte smietanki, gdy wrzace, dodac
>> mieszanke zoltkowa ciagle mieszajac i zagotowac az zacznie bulgotac.
>> Przelac do naczynia czy sosjerki. Pomazac po wierzchu kawalkiem masla,
>> zeby nie zrobil sie korzuch.
>
>Toz to przepis na tradycyjny budyn waniliowy :))
U nas prawdziwy tradycyjny egg custard bylby bez maki
kartoflanej. i mozna go zapiec
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|