Data: 2000-06-10 20:23:24
Temat: Re: Sos z sera rokpol
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 09 Jun 2000 07:43:49 +0000, Paul Urstein
<p...@p...ch> wrote:
>Witaj, nie jestem pewien czy twoj "Rokpol" to odpowiednik francuskiego
>"Roquefort" Jesli tak to incipiam :
Daleki dosyc odpowiednik. Wspolnego ma to ze zalicza sie do serow
niebieskich. Reszta to roznice - Rokpol jest robiony wylacznie z mleka
krowiego, dla udawania smaku sera owczego nasolony jest na sztywno,
czasem az gebe skreca, na dokladke jest piekielnie scicly i suchy -
sadze ze na tym moze polegac problem z jego rozprowadzaniem w sosie.
Jednak niebieskie plesniowce francuskie sa znacznie bardziej
miekkie...
--
Darek
|