Data: 2000-12-12 08:52:09
Temat: Re: Sosy do drobiu
Od: "Witek Jakubowski" <j...@c...p.lodz.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Możę nie zupełnie o to ci chodziło, ale piersi kurczacze bardzo często
marnuję ( w marynacie) i traktuję jako kotlety. Marynata to oliwa (dwie
łyżki), woda (2-3 ł), 2-3 wyciśnięta ząbki czosnu, papryka, vegeta, sos
sojowy i niemal wszystko co do głowy przyjdzie. Zamiast wody bardzo dobre
jest jakieś wytrawne wino.
Zanurzyć i zostawić na noc w lodówce.
Smażone ten sposób mięso drobiowe nie jest tak suche. Witek
> Zwracam się z gorącą prośbą do grupowiczów o przepisy na jakieś pyszne
> przepisy na sosy do mięsa z drobiu głównie interesuje mnie to do
> zastosowania z piersiami z kurczaka.
> Z góry dziękuję i proszę o poważne propozycje!
>
>
|