Data: 2002-05-24 05:48:09
Temat: Re: Spagetti
Od: kw <k...@a...wbc.lublin.pl.NOSPAM>
Pokaż wszystkie nagłówki
ja robie to tak:
na patelnie leje 2 lyzki oliwy z oliwek, dodaje 1 mala posiekana
cebulke /zeszklic/, dodaje 1 zabek czosnku /nie mozna go przypalic bo
bedzie gorzki/, mozna dodac troche mielonego miesa /chwile go
podsmazyc/, nastepnie dodaje 1 maly kartonik gestego przecieru
pomidorowego, 1 lyzeczke bazyli, szczypte soli i pieprzu, 6 oliwek i
dusze to wszystko razem mniej wiecej tyle ile w tym czasie gotuje sie
makaron, nastepnie dodaje tego sosu /tak okolo 2-3 lyzki do ugotowanego
makaronu, mieszam dokladnie, a reszta polewam makaron i posypuje
strartym parmezanem /mialem duzy kawalek przywieziony z Sycyli i nawed
po 5 m-cach trzymania go w lodowce, nadal byl dobry/ --- smacznego
|