Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Ula Dobies" <u...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Spaghetti po mysliwsku i makaron
Date: Wed, 18 Sep 2002 11:29:16 +0200
Organization: *
Lines: 34
Message-ID: <am9nfc$q27$1@news.tpi.pl>
References: <alf24k$i7b$4@news.tpi.pl> <alk9jb$mis$5@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pe190.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1032347949 26695 217.99.220.190 (18 Sep 2002 11:19:09 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 18 Sep 2002 11:19:09 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4522.1200
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4522.1200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:125587
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Ula Dobies" <u...@w...pl> napisał w wiadomości
news:alk9jb$mis$5@news.tpi.pl...
>
> > SPAGHETTI O MYSLIWSKU
> >
> > Sos: 15 dag wedzonego, surowego boczku
> > 2 duże ogorki kiszone ( nie mozna zastapic konserwowym)
> > 2 cebule
>
> itd
>
> Kiedys juz byl sos probowany, ze zamiast wina czerwonego, dodany zostal
> szampan (nie bylo go w domu, a chec zrobienia byla spora :-))
> i....
> wyszedl calkiem przyzwoity smak. Ktos moze to nazwac profanacja potrawy, a
> co tam, wazne ze smak byl dobry.. :-)
>
> Ostatnio kupuje makaron do spagheti firmy "Malma" ( torebka jest w
> bialo-granatowa kratke). Makaron jest w postaci jakby "gniazdek" i jeszt
> szeroki. Bardzo fajnie smakuje. Zastapilysmy go cienkim. We Wloszech
czaesto
> jadaja teraz grubsze makarony.
>
Ludzie nie wiecie co tracicie nie interesujac sie tym przepisem .Zawsze co
wyglada skromnie i niepozornie jest tak naprawde wart uwagi .Nie bojcie sie
sprobowac tego przepisu a nie pozalujecie.
Ainstein mowil, ze wszechswiat i glupota nie ma granic ale smak tej potrawy
jest tez nieskonczenie niewyobrazalny, chociaz moj syn Ursyn /chyba dla
zasady/lubi to spagethi bez ogorkow kiszonych.
Ula
|