Data: 2010-10-28 20:53:42
Temat: Re: Spicie......
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Veronika" <veronika_veronika@spam_op.pl> wrote in message
news:4cc94adf$0$27026$65785112@news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Paweł" <z...@...ll> napisał w wiadomości
> news:iabhcq$37e$1@news.onet.pl...
>
>
>> Dawaj. Mnie się przyda, bo jem nędznie - gotowanie zawsze wydaje mi się
>> teraz zbyt czasochłonne.
>
> Uprzedzam, że jest niezdrowe.
> Ale z drugiej strony nie trzeba go jeść codziennie.
>
> Potrzebne są kurze skrzydełka, przyprawa maggi, mąka, olej i patelnia.
> Kurze skrzydełka należy zalać maggi, tak żeby były zanurzone i moczyć je
> około pół godziny, rozgrzać sporo oleju na patelni, skrzydełka obtoczyć w
> mące i usmażyć w głębokim oleju na złoty kolor.
> Pychaaa. Oczywiście jak ktoś lubi. :)
>
> V-V
Wolę podudzia i udka do smażenia w głębokim oleju. A skrzydełka i nóżki
po oczyszczeniu i opaleniu trzeba wymoczyć trochę w zimnej wodzie i nastawić
w garnku w zimnej wodzie z włoszczyzną. Pod koniec gotowania zasypać kaszą
manną i dodać siekaną zieleninę - pietruszkę i koper, mozna dodać śmietanę.
To jest taki krupnik dietetyczny, dla każdego wieku od niemowlęcia do
staruszków.
Jeżeli ktoś lubi kosteczki ogryzać to jest to przyjemność nawet przed
telewizor. Tylko trzeba mieć ręczniki papierowe dorąk, bo kurczaki jadło się
palcami...
|