Data: 2010-10-28 22:17:46
Temat: Re: Spicie......
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2010-10-28 21:37, medea pisze:
> proponuję przepis Nigelli na pierś z kurczaka. Filet (pojedynczy) z
> kurczaka kroi się na około 5 części. Moczy się te kawałki w maślance
> przez kilka godzin (to bardzo ważne, żeby długo moczyć! można rano
> włożyć do miseczki i zalać maślanką, a w porze obiadowej wyjąć). Potem
> te kawałki wyjmuje się z maślanki i obtacza się w pokruszonych słonych
> krakersach (np. Krakusa, nie trzeba dodatkowo używać soli), układa się
> je na ruszcie z piekarnika i piecze około 20-30 minut na termoobiegu w
> 180st. Wychodzą takie fajne chrupiące kawałki.
Ja ostatnio zrobiłam coś a la tempura - zamoczyłam pokrojone kawałki
piersi w ubitym białku z solą i czosnkiem granulowanym. Kilka minut
smażenia i gotowe.
--
Pozdrawiam - Aicha
|