Data: 2010-10-29 04:23:55
Temat: Re: Spicie......
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Paweł" <z...@...ll> wrote in message news:iacsvk$iha$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Aicha" <b...@t...ja> napisał w wiadomości
> news:iacslo$gbd$2@news.onet.pl...
>>W dniu 2010-10-28 22:35, Paweł pisze:
>>
>>>> Maggi też śmierdzi.
>>>
>>> Ale nie tak jak frytki.
>>> Albo brokuły. Zwłaszcza w przecierze dla niemowląt. Niuniusiowi też
>>> zupełnie nie pasowało - wywaliłem słoiczek do kosza :)
>>
>> Może być. Pamiętam, ze młodej jakiś słoik z mięsem z indyka nie pasował.
>> Teraz też nie przepada ;)
>
> Nie, no, brokuły są super. Takie szybko podgotowane w wodzie, dodane do
> zapieczonej soli pod beszamelem i zapieczone też pycha.
> Ale smród zostaje, jak po kapuście :)
>
> Dziękuję wszystkim za podpowiedzi kulinarne. Muszę się zebrać. Tylko
> jeszcze wyprostować parę spraw.
>
> P.
Można do gotowania kapusty, brokułów ziemniaków dodać zielone badyle
kopru a nawet ogonki selera czy pietruszki - czyli to, co zazwyczaj
wyrzucaliśmy też wyrzucamy - ale po ugotowaniu...
|