Data: 2010-10-29 04:20:35
Temat: Re: Spicie......
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Aicha" <b...@t...ja> wrote in message
news:iacsid$gbd$1@news.onet.pl...
>W dniu 2010-10-28 23:31, Veronika pisze:
>
>> Tak naprawdę to najłatwiej upiec jakieś mięso. Mało zmywania i piecze
>> się samo.
>> Wystarczy kawałek schabu bez kości, trzeba zrobić w nim nożem dziurę, w
>> środku, napchać tam suszonych śliwek, posmarować olejem, posypać
>> przyprawami, solą, pieprzem, majerankiem, czosnkiem, czym tam lubisz,
>> owinąć folią aluminiową i na noc do lodówki.
>
> Ja robię dziurki i w dziurki plasterki czosnku, posypuję przyprawą do
> szaszłyków, odrobina oleju, w naczynie żaroodporne i od razu do pieca :)
>
> --
> Pozdrawiam - Aicha
Szpikować pieczeń można nie tylko czosnkiem, ale też paskami słoniny,
boczku surowego lub wędzonego, czy papryką.
|