Data: 2002-01-31 13:26:04
Temat: Re: Spostrzezenia: tluszcz + bialko? [lekko dlugawe]
Od: "Bonar" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> > Nie piszesz jakkie konkretnie ryby wędzone jesz (bo chyba nie tylko
> szprotki?) To wazne, bo jeśli węgorz, łosoś czy makrela to faktycznie,
tłusto.
> Ale dorsz, mintaj, tunczyk, pstrąg i większość innych nie są zbyt tłuste.
Z
> serem to samo. Żółty, zgoda, tłusty ale sery białe raczej nie aż tak
bardzo no
> chyba że mascarpone czy inne śmietankowe.
Doszly jeszcze losos i halibut. Sery raczej biale - twarogowy 0% tluszczu,
zolty - plesniowy (niebieski) ok 60% tluszczu, smietankowy jeden Ostrowii .
Czyli w sumie troche tlusto.
>
>
> I - co jest powodem dla ktorego zawracam
> > Wam glowe - chyba zaczalem chudnac... (widze po spodniach).
>
> Moja dieta jest troche podobna i też chudnę mimo, że jem dość obficie.
Twój
> posiłek składa się z samych białek. Ja jadam i białka i węglowodany ale
nie
> mieszam ich w jednym posiłku. Po posiłku węglowodanowym minimum 3 godz
przerwy
> potem może być posiłek białkowy
>
A czy od nadmiaru bialek nie bede mial porblemu z nerkami lub watroba?
> Daj znać co powie dietetyk, sama jestem ciekawa
> Pozdrawiam
> H.RL
Pojde, ale chyba dopiero pod koniec lutego, nie mam teraz czasu.
pzdr
Bonar
|