Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.internetia.pl!newsfeed.tpintern
et.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "sandalwood" <s...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sprawdzanie ?wieżo?ci jajek
Date: Sun, 15 Aug 2004 12:40:45 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 48
Message-ID: <cfnvp5$15u$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <c7r38v$7e2$1@absinth.dialog.net.pl> <c7t1iq$gmp$1@news.onet.pl>
<c7tqs3$q7p$1@news.onet.pl> <c...@s...re>
NNTP-Posting-Host: cjz100.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1092584037 1214 83.31.75.100 (15 Aug 2004 15:33:57 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 15 Aug 2004 15:33:57 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:211302
Ukryj nagłówki
dziwi mnie Twoje oburzenie, coz w tym zdroznego? nie chcesz, nie kupuj!:)
sandalwood
Użytkownik "Sabinka" <s...@t...tuniema.pf.pl> napisał w wiadomości
news:cfo654.3vuhv13.1@sa.re...
> On Wed, 12 May 2004 20:36:54 +0200, "Lady Huncwot"
> <l...@W...autograf.pl> wrote:
>
> >PS - Swoją drogą zastanawia mnie fenonem ludzi "macających" w sklepie
chleb
> >przez foliową torebkę - obmaca toto wszystkie dostępne bochenki i dopiero
> >łaskawie jeden weźmie.
> >A ja też od dobrych 10 lat nie spotkałam starego chleba w sklepie! Zawsze
> >kupuję pieczywo bez takich szopek i zawsze jest dobre...
> >Zeby to jeszcze robiły stare baby/dziady, ale nie ma to związku z
wiekiem!!!
> >Ratunku, wrrr!!! "Chleb macany należy do macanta"
>
> To dosc dawno bylo ale nie moge sie powstrzymac aby nie odpowiedziec:
> 1. U nas lubimy chleb nie tylko swiezy ale i odpowiedniej chrupkosci
> czyli nie twardy jak kamien ani nie "rozmiekly".
> 2. Pracowalam w spozywczym (z 3 lata temu). W dostawach pieczywa
> czesto zdarzalo sie pieczywo odswiezane, ponadno w samym sklepie
> starano sie najpierw wypychac chleb niekrojony, bo krojony jest
> foliowany i dluzej wyglada swiezy - jesli zostal starano sie go
> wypchnac nastapnego dnia w pierwszej kolejnosci, ale jak zostal do
> dnia trzeciego, tez sie go sprzedawalo, poza tym czesto niesprzedane
> pieczywo sie zamrazalo wieczorem zeby nastepnego dnia sprzedac po
> rozmrozeniu.
>
> Moze ten sklep to wyjatek, mam taka nadzieje bo byly tam inne praktyki
> typu sprzedawanie towaru wielokrotnie rozmrazanego, mrozenie np. miesa
> mielonego i sprzedawanie potem po rozmrozeniu itp.
> Ale wiem ze takich sklepow jest wiecej. Wiec prosze mi nie wymawiac ze
> macam chleb przed kupnem. Przez woreczek oczywiscie.
>
> Jeszcze co do metod odswiezania - kiedys klient odniosl nam chleb,
> ktory byl kawalkiem starego pieczywa upieczonym w ciescie nowym.
>
> --
> Pozdrawiam, Sabina
> (z adresu usun co trzeba)
>
> www.pajacyk.pl
|