Data: 2006-03-16 21:38:26
Temat: Re: Stek
Od: "Misiek" <p...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com> napisał w wiadomości
news:r5kSf.14707$o41.13449@trnddc06...
> "Misiek" <p...@g...pl> wrote in message
> news:dvbdq7$4aq$1@bmj-lx1.bmj.net.pl...
>
>
> > dla amerykanina wszystko co jest z miesa wolowego
> > (oni steki to z koscia
> > robia nawiasem mowiac i dosc grube) jest stekiem
>
> Mowiac wprost i bez nawiasu - mylisz sie, zabciu. Taki T-bone czy
> portherhouse beda z koscia ale na przyklad takie rib-eye (mniam, mniam..)
sa
> zwykle bez kosci. Nie mowiac juz o tym, ze nazwy sa ludzace i taki "prime
> rib", na ten przyklad, nie ma nic wspolnego z zeberkiem. A taki "fillet
> mignon" to tyz moze byc stek.
>
> > Nawet na mieso z giczy mowia stek
>
> Naprawde..? A to nowina...
> No ale to musi byc prawda... Pochodzi wszak od Wielkiego Eksperta Od
Stekow.
> <bfg>
>
Jesli do was nmic nie dociera..
a robcie soboe do qrwy nedzy stelki nawet z podeszwy tesciowej
ode mnie sie od..cie...
zegnam bez zalu ta jakze zapyziala grupe kltora z gotowaniem ma tyle
wspolnego co badyl z badylarzem
|