Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!.POSTED!not-for-mail
From: "artustas" <a...@g...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Stolnica czy blat marmurowy
Date: Sat, 19 Apr 2014 20:43:50 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 46
Message-ID: <liug4n$n3k$1@node1.news.atman.pl>
References: <lilup8$vmd$1@mx1.internetia.pl> <lipk86$jii$1@node2.news.atman.pl>
<liqli8$bgp$1@mx1.internetia.pl>
NNTP-Posting-Host: host-89-167-76-17.nplay.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node1.news.atman.pl 1397933015 23668 89.167.76.17 (19 Apr 2014 18:43:35 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 19 Apr 2014 18:43:35 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <liqli8$bgp$1@mx1.internetia.pl>
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Importance: Normal
X-Newsreader: Microsoft Windows Live Mail 15.4.3508.1109
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V15.4.3508.1109
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:355604
Ukryj nagłówki
Użytkownik "ZZZ" napisał w wiadomości grup
dyskusyjnych:liqli8$bgp$...@m...internetia.pl...
Użytkownik "artustas" <a...@g...com> napisał w wiadomości
news:lipk86$jii$1@node2.news.atman.pl...
>
>>Podzielicie się swoimi doświadczeniami?
>
> Stolnica.
> Na schodach nie widziałem aby ktoś pierogi robił.
>
> Tak na poważnie, stolnica - jak dla mnie nie ma zamiennika, trudno się
> czyści, klei się do niej bardziej niż do gładkich powierzchni, ale mimo
> wszystko tradycja wygrywa :)
>
> pzdr.
> Artur
Ja też nie widziałem, żeby ktoś robił pierogi na parapecie :) takie jest
moje skojarzenie. Ale po tych poczytanych Waszych opiniach pewnie
spróbuję niedługo. Może zaczynając od kupienia "przenośnej"
granitowej płytki tak ze 2cm grubej i z 80x60cm.
Co do tego klejenia do stolnicy to nie odczuwam takiego zagadnienia
jako problemu. Drewno jest dokładnie naolejowane kilkukrotnie, co jakiś
czas można powtórzyć zabieg. A wyczucie przy podsypywaniu mąką
i zagniataniu ciasta eliminuje problem całkowicie.
Ale trzeba się rozwijać i próbować "nowych" technologii. Wałek stalowy
też wypróbować należy, podobno przy twardych ciastach makaronowych
ułatwia pracę.
----------------------------------------------------
----------------------------
Ja nigdy nie oliwiłem stolnicy, podsypywanie załatwia sprawę.
Jakoś nigdy nie zastanawiałem się nad inną stolnicą - po prostu używam jej
chyba na tyle rzadko, że nie mam takiej potrzeby.
Chociaż po Twoim wpisie, sam pomyślałem o zmianie, choćby ze względów
higienicznych :).
pzdr.
Artur
|