Data: 2002-03-19 11:47:01
Temat: Re: Strogonow?
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Janusz Czapski <j...@p...pl> w wiadomości
do grup dyskusyjnych napisał:
> Na wszelki wypadek dwa przepisy podam - jeden prostszy,
> powinnaś sobie z tym Lilla dać radę, i drugi dla większych smakoszy. A co
> tam, nie bedę sknerzył.:-)
Ej Ty "nowy", jak chciales mnie obrazic, to prawie Ci sie to udalo!
Ja osobiscie liczylam na przepis na Buef Strogonoff, skoro tak sie
chwaliles, ze widziales, jadles i znasz.
A jajek na miekko to widze, ze nie umiesz Ty ugotowac, oj nie umiesz... ;-)
Przyda Ci sie pobyt na naszej grupie...
> 2.
> Składniki:
> 12 kwiczołów
> 10 dag młodej słoniny
Co to jest mloda slonina i kiedy przestaje nia byc?
> cebula,
> młode masło
Co to jest mlode maslo i kiedy przestaje nim byc?
> Zrobić zwykłe ciasto francuskie, rozwałkować na 1 cm, wykrawać szklanką
> krążki. Na cieście połóżyć trochę farszu, na to ułożyć osolone poprzednio
> piersi, zakładając łebek z szyjką na wierzch,
To nie wyglada apetycznie, nie podoba mi sie ten lebek z szyjka
na wierzchu... I pewnie jeszcze jest tam dziob i oczka?
> Czy jestem wkupiony ?
No coz, jakby Ci to powiedziec... a moze jednak ktos lubi jesc kwiczoly
z lebkiem i dziobem? :-(
Pozdrawiam
Lilla
|