Data: 2006-02-28 14:04:07
Temat: Re: Studenckie jedzenie (tanio i szybko)
Od: Waldemar Krzok <w...@c...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Konrad Kosmowski schrieb:
> ** Waldemar Krzok wrote:
>
>>>> Nie dotyczy to (teoretycznie) witaminy C,
>
>>> Zapewniam Cię, że i witaminę C można przedawkować. Kiedyś miałem w
>>> domu puszkę przemysłowej witaminy C (jedną puszką można doprawić 10l
>>> soku), nie wiem po co ojciec to przyniósł ale jedna łyżka stołowa
>>> tego proszku by Cie powaliła. :)
>
>> na pewno nie. Używam kwasu askorbinowego w kuchni (ale nie w
>> nadmiarze) i zdarzyło mi się już wciąć łyżkę stołową teog specjału.
>> Nadmiar jest po prostu wydalany.
>
> Tyle, że wciąłeś co innego.
>
to znaczy co wciąłem? To, co ja miałem to czysty kwas askorbinowy, czyli
witamina C. Nie wiem, czym się różni przemysłowa witamina C od
nieprzemysłowej. Większa zawartość cukru w cukrze?
Waldek
|