Data: 2000-11-22 15:21:52
Temat: Re: Swieta !!!
Od: s...@b...nih.gov (Agnieszka Szalewska-Palasz)
Pokaż wszystkie nagłówki
>>Mnie przypadl w udziale skladkowo deser, ale niekoniecznie tradycyjny
>>(typowimy dziekczynnimi zajma sie tubylce:-))
>>w zwiazku z czym bedzie sernikowiec-kakaowiec:-) takie dwuwarstwowe
>>ciasta, dolem to ciemne, gora serowe, a w czasie pieczenia one niekiedy
>>tak ladnie sie przemieszczaja...
>
>Znam i polecam wszystkim - jest po prostu przepyszne i wyglada bardzo
>ciekawie. Z grubsza to 'to cos' pod spodem to klasyczny 'murzynek', na
>ktorego wylewa sie mase z sera, jajek, cukru, wanilii i bodajrze masla.
>Wszystko po upieczeniu polane polewa czekoladowa - jesli ktos jest
>zainteresowany to wklepie jutro dokladny przepis.
>
>Pozdrawiam
>--
>GB
Jak ktos chce, to ja moge nawet zaraz wrzucic:
Sernik murzynkowy:-)
ciasto:
1/2 kostki masla (120g)
3/4 szkl cukru
cukier waniliowy
2-3 lyzki kakao
7 lyzek wody
Calosc zagotowac, po ostudzeniu dodac 1 szkl maki, 2 lyzeczki proszku do
pieczenia, 3 zoltka i piane z tcyh bialek
Warstwa serowa:
1/2 kg twarogu
1 szkl cukru
1 lyzka budyniu waniliowego, albo pol lyzki maki ziemniaczanej
3 zoltka
Calosc utrzec, dodac piane z bialek.
Na dno wysmarowanej maslem i posypane blachy idzie ciasto ciemne, na to
delikatnie wyklada sie serowe. Calosc piecze sie kolo 45-55 min w 185C
Smacznego
Agnieszka
SER
˝ kg twarogu,
1 szklanka cukru,
1 łyżka budyniu,
3 żółtka.
CAŁOŚĆ UTRZEĆ !!!
Dodać ubite białka i cukier waniliowy.
--
Archiwum grupy dyskusyjnej pl.rec.kuchnia
http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|