Data: 2005-07-06 21:45:08
Temat: Re: Szarpac czy kroic
Od: "liann_ka" <l...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
gdzies mi ucielo kawalek wypowiedzi :>
> > Niestety nie jestem w stanie na to odpowiedzieć, ale może będę w stanie
> > uświadomić liann_ce, że czasami warto się zastanowić nad sposobem
> > postępowania (nie tylko w kuchni) i może spróbować zrobić coś inaczej, a
> > będzie lepiej, łatwiej, przyjemniej
> > Pozdrawiam
> > Gocha
ale dlaczego mam probowac robic inaczej - czyli kroic nozem jak dla mnie
taki sposob jest jak gdyby "brutalny"
poza tym utwierdzilam sie juz jakis czas temu ze sposob w jaki ja przyzadzam
jest lepszy od krojenia nozem, poniewaz krojac ja gniecie sie liscie no i
uszkadza jej sciany komorkowe, tak wiem ze rwac tez to samo sie robi ale
przerywa sie je w bardziej naturalny sposob przez co mniej traci ze swojego
smaku ;)
smaku - czyli soku, w ktorym sa zawarte wszystkie jej walory
ciezko mi to wyjasnic, polecam program na Discovery - chemia smaku, nie wiem
czy teraz akurat leci, ale puszczaja od nowa wszystkie odcinki co jakis
czas, mozna sie naprawde wieelu ciekawych rzeczy nauczyc i zobaczyc jakie
bledy codziennie popelniamy w kuchni :)
a tak w ogole to chcialam cos wyjasnic, w moim poprzednim poscie nie ma
reszty mojej wypowiedzi :>
dopiero teraz to zauwazylam, pisalam tam dalej wlasnie to co teraz powyzej
|