Data: 2006-04-28 08:03:33
Temat: Re: Szczypiorek
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le vendredi 28 avril 2006 ŕ 09:21:28, dans <e2sf0v$81j$1@news.interia.pl> vous
écriviez :
>> Posiekany szczypiorek wymieszac ze smietana, wbic jajka po jednym,
>> dodac drobno pokrojona szynke, galke, pieprz. Posolic ostroznie (w
>> szynce jest juz troche soli).
>>
>> Wszystko porzadnie wymieszac i wylac na kruche ciasto (ciasto
>> oczywiscie juz w formie do tarty). Piec 20 min : wtedy wlasciwie jest
>> juz gotowe. Ja po 20 min. wyjelam, posypalam parmezanem i wlozylam
>> jeszcze na kilka minut, zeby parmezan mogl sie stopic i troche
>> przypiec. Ale ten parmezan wlasciwie nie jest konieczny, mysle tez ze
>> mozna uzyc jakiegos lagodnego sera tez.
> Czy tarte zapieka?as' wczes'niej?
Nie.
> Jakiej firmy kupowa?as' tarte?
Monoprix (watpie aby byla w Polsce). Jezeli nie masz zaufania to zrob
kruche ciasto sama (250 g maki, 125 g masla, sol, troche wody :
wzystko zasiekac, szybko wyrobic i schlodzic w lodowce przez 30 min.)
Ewcia
--
Niesz
|