Data: 2013-05-10 23:02:51
Temat: Re: Szczypiorek
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 10 May 2013 22:58:12 +0200, artustas napisał(a):
> W dniu 2013-04-28 09:56, krys pisze:
>> artustas wrote:
>>
>>> Urosło mi sporo szczypioku :) (na działeczce z gruntu), fajnie, tylko na
>>> kanapki i tradycyjnie do sera białego nie przejem :/.
>>> Poza znalezionego, pierwszym domyślnym rzutem w sieci na zupę, nie mam
>>> pomysłu.
>>>
>>> Zamrozić się nie da :/.
>>>
>>> Poratujcie pomysłami!.
>>
>> Moja babcia traktowała szczypiorek jako surówkę. Normalnie siekała całe
>> wiąchy, sól i śmietana, i do obiadu.
>> Dobre było.
>>
>
> Spróbuję :).
Do takiego celu to już bardziej szczypior siedmiolatki - mięsisty i
delikatny. A ja właśnie wysadziłam sporą grządeczkę rozsady owejż cebulki.
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|